Преслав Борисов - Член на Европейския парламент

"По-близо до Европа" в Силистра

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Преслав Борисов представи пред повече от 50 младежи от Силистра и областта лекция "По-близо до Европа". Сред темите бяха запознаване на младите хора със законодателния процес в Европейския парламент, ефектът, който европейските институции оказват върху ежедневието на европейските граждани, както и перспективите за образование и кариерно развитие в европейските институции.

На лекцията присъстваха ученици, младежи и гости от цялата област. Домакин на събитието бе народният представител от ГЕРБ Стефан Господинов, който се обърна към младите хора с призива да бъдат активни граждани на Европа, да придобият конкурентно образование и опит, които след това да използват, за да превърнат Силистра и България в привлекателно място за живот. 

Сред темите, с които Преслав Борисов запозна младежите, бяха законодателни промени на европейско ниво, свързани с оперирането на банките, тютюневия сектор и етикетирането на стоки. 

Всеки гост на лекцията получи малка книжка, озаглавена „Европейският парламент близо теб!”, която дава подробна информация как е организиран парламентът, какви са дейностите на евродепутатие, възможностите за младите хора, предоставяни от евроинституциите – стажове, работа, ученически и студентски програми и какви права имат младежите по отношение на петиции, участия в граждански инициативи и възможностите за кореспонденция с ЕП. Целта на тази презентация е, по думите на Преслав Борисов, младите хора да разберат, че вземаните в ЕС решения не са отдалечени, някъде там в Европа, а касаят самите младежи – живота им, като обучение и възможности за по-нататъшна реализация.НОВИНИ

Евродепутатът от ПП ГРЕБ и ЕНП Преслав Борисов организира „Байк Тунинг Ревю”
Евродепутатът от ПП ГРЕБ и ЕНП Преслав Борисов организира „Байк Тунинг Ревю”

« Предприемачеството е стълб за икономическо развитие особено в малките населени места»
« Предприемачеството е стълб за икономическо развитие особено в малките населени места»

Победителите от конкурса за есе на посещение в Брюксел
Победителите от конкурса за есе на посещение в Брюксел

виж всички

ВИДЕО

Преслав Борисов - интервю за Добруджа ТВ